BFR - DAGSAKTUELT


BYGDEFOLK FOR ROVDYR PÅ JAKT- OG FISKEDAGENE I ELVERUM (14.08.2013)

Til STOR overraskelse for sindige, alvorstunge og mutte rovdyrmotstandere fra det indre østlandet, så har BFR hatt standplass på De Nordiske Jakt- og Fiskedagene ved Skogmuséet i Elverum nå fra 8.-11. august. For oss er det en glede å kunne skape litt mer balanse på Jakt- og Fiskedagene, etter at FNR (Folkeaksjonen Ny Rovdyrpolitikk) har fått lov til å spre sine negative holdninger mot rovdyr i mange år, helt uten at noen sier dem i mot.

Vel, BFR er ikke redd for å stille opp - selv midt i "Løvens Hule", i et område kjent for sterk rovdyrmotstand og antirovdyr-holdninger. Vi synes det er VIKTIG at naturvern/rovdyrvernsida OGSÅ viser seg frem og tørr å møte folk face-to-face. De som før har kritisert oss for kun å være på internett og Facebook har ikke mye de skulle ha sagt mer. Vi har nå vist, IGJEN, at vi er ute blant folket, også midt i de største rovdyrmotstanderområdene.

I år har vi hatt standplass på Grundsetmartn i Elverum, vi har vært på den store Villmarksmessa i Lillestrøm, Minidyrskuen i Telemark, og nå de Nordiske Jakt- og Fiskedagene i Elverum. I september er lokallaget til Telemark ute på standplass på Dyrskuen i Telemark, nok en stor messe/marked.

BFR har vært aktive i år med å være ute blant folk. Vi mener som sagt dette er VIKTIG, og det er faktisk en hel del folk som ikke er på internett eller på FB, og som dermed ikke vet så mye om oss. Disse må vi OGSÅ nå, og det kan vi gjøre på slike messer/markeder.

De Nordiske Jakt- og Fiskedagene er nå ferdige og vi kan oppsummere dem som vellykket for BFR sin del. Vi har vist oss frem, spredd informasjon om det vi driver med, fått med en hel del nye medlemmer inn i foreningen, og vi fikk solgt en god del BFR-produkter. Økonomisk sett går vi også rundt, noe vi er fornøyd med. Vi regner også med fortsatt pågang mht. medlemsmassen i uka som kommer. Det ramler gjerne inn en hel del nye medlemmer i dagene etter slike messer.Jeg var til stede på lørdag og søndag, men det tunge lasset ble dratt av nestleder Sven T. Røine og sjef for uteseksjonen, Bjarne Løkken. Disse har vært på plass hver eneste dag, ca. 10 timer hver dag, og knapt hatt sittepauser på disse fire dagene. Uten deres innsats hadde aldri dette kunne blitt gjennomført. Jeg stod på som best jeg kunne lørdag og søndag, og håper at jeg var til tålelig bra hjelp jeg også. 

Flere andre BFR-medlemmer og styremedlemmer var innom disse dagene og hjalp til med stort og smått. Det er SAMMEN man drar lasset, og det har blitt vist til monn nå. Spesiell takk til hjelpemann og sjåfør Odin, som stilte opp hver eneste dag - klar til innsats. Fantastisk!

Jeg håper ENDA FLERE AV DERE nå også vil støtte BFR i form av et medlemsskap i tida som kommer. Vi er langt over 9000 liker´e her inne på FB-sida vår, og mange flere av dere burde også vært medlemmer i foreningen vår. Det koster bare kr 150,- i året for et vanlig medlemsskap og det viser at du BRYR DEG og at du VERDSETTER det vi gjør, og ikke minst HJELPER du oss, slik at vi kan få større gjennomslag i rovdyrkampen. Vi trenger deres hjelp skal vi stille opp på slike messer i fremtiden også. Det er meget kostbart å stå på disse messene, 8-10 000,- kroner, så det er ikke noe man gjør i "affekt". Vi MÅ vite at vi går i null og ikke taper penger på slik deltagelse. Da sier det selv at vi ikke kan være med noe mer. Foreløpig har vi klart å holde hodet over vannet, så vi gir oss ikke, men - vær så snill - bli medlem i foreningen vår, vi TRENGER dere. Takk!

Lars-Erik Lie
Leder for Bygdefolk for Rovdyr

BYGDEFOLK FOR ROVDYR. Epost: post@bfrnorge.com Tlf: 942 99 980. Org. nr.: 998003024

Foto: Bjørn Harald Rinden
Foto: Even Hønsen Agerup
Foto: Henrik Ekman