BFR - DAGSAKTUELT


BFR TEGNEKONKURRANSE FOR BARN - OPPSUMMERING OG BILDER (05.05.2014)

Vi arrangerte i vinter en tegnekonkurranse for barn, der planen var å premiere beste tegning i kategoriene bjørn, ulv, gaupe og jerv. Imidlertid kom det inn for lite tegninger til at vi kunne kjøre en slik firedelt konkurranse.

Dermed tok vi på oss spanderbuksene og bestemte oss like greit for å gi førstepremie til ALLE BARNA som sendte inn tegninger. Og premien ble den meget gode boka "Ulvens Skjulte Liv", en bok som forteller alt om ulvens sosiale liv og atferd, og ikke minst - den har et gedigent utvalg av helt unike ulvebilder.

Her gjengir vi noen av kommentarene som barna har skrevet til bildene de har tegnet, og om rovdyrene og naturen:

Rahavi Garthigexan, 14 år:
"Ulv, bjørn, gaupe og jerv trenger et sted å leve. Grove brudd på viltloven i dag kun straffes på forseelsesnivå, og sjelden eller aldri medfører fengselsstraff. Det øker risikoen til utryddelse blant dyr som ulv, bjørn, gaupe og jerv i skogen vår. Vi mennesker er avhengig av dyr, og dersom utryddelsen fortsetter kan dette påføre store naturkatastrofer i dagens samfunn. Jeg synes dyr som ulv, bjørn, gaupe og jerv skal få rett til å leve i skogen. De er dyr akkurat som oss, så jeg skjønner ikke hvorfor de behandles anderledes."

Rikke Modahl Slaatsveen, 13 år:
"-Jeg tegnet en ulv fordi jeg synes de er utrolig fine. Jeg vil at det skal bli ulovlig å skyte ulv, fordi det er så få igjen av dem. Hvis bøndene ikke vil at ulvene skal drepe sauene deres, kan de gjerde inn sauene. Ulvene spiser det de finner, og bøndene bør respektere det."

Sarah Korsmo Werner, 11 år:
"-Jeg vil ha ulv i Norge fordi de er så pene og kule og jeg bare elsker dem! Jeg synes de burde leve fordi de gjør et stort krav på naturen, f.eks. dreper dyr som det er for mange av."KLIKK PÅ BILDENE I GALLERIET NEDENFOR FOR Å SE DEM I STOR STØRRELSE.


BYGDEFOLK FOR ROVDYR. Epost: post@bfrnorge.com Tlf: 942 99 980. Org. nr.: 998003024

Foto: Tilman Wischuf
Foto: Tor Eirik Pollestad
Foto: Tilman Wischuf
Vilde L. Kristensen, 9 år:
"-Ulven kan være viktig i Norge for at det ikke skal bli så mye elg og hjort. Elg og hjort spiser skogen".

Eline Løvelien Berg, 9 år:
"-Jeg heter Eline og bor i Hernes. Det er mye skog her og i den skogen er det plass til rovdyr og andre dyr. Jeg synes at alle har rett til å leve. Lykke til i kampen for naturen. Hilsen Eline."

August Lund-Vang, 6 år:
" De får ikke lov til å skyte ulvene mine i skogen, og forresten kan jeg ule som en ulv!"


Avslutningsvis vil vi få lov til å takke de barna som sendte oss tegninger og som skrev sin mening om natur og rovdyr. Dette er den oppvoksende generasjonen og vi håper ting blir bedre for rovdyrene enn det har vært i det "gubbeveldet" som har styrt de siste årene, der rovdyrene knapt har fått lov til å eksistere.

Og til dere som leverte tegninger! De første pakkene med bøker er på vei ut i posten nå! :)

Lars-Erik Lie
Leder for Bygdefolk for RovdyrFoto: Lars-Erik Lie
Foto: Tilman Wischuf
Foto: Lars-Erik Lie
Foto: Rune Moen
Foto: Torbjørn Pehrsen