BFR - DAGSAKTUELT


MEDIAOMTALE OG STAND I ELVERUM GA 60 NYE MEDLEMMER TIL BFR! (27.04.2014)

Etter en enorm mediadekning i april, grunnet en politiaksjon fra Økokrim mot 12 personer i jegermiljøet, så har det vært en veldig trykk i media mht. ulvedebatten. 12 personer i Hedmark ble anholdt og siktet for å bedrive ulovlig ulvejakt, bl.a. på alfahannen i Slettåsreviret, som forsvant i 2012/2013. Vi er jo vant til at det stort sett er rovdyrmotstandermiljøene som får fritt spillerom i media, og er vi heldige har vi fått inn en artikkel nå og da i avisene. Dette skulle dog forandre seg en hel del disse aprildagene, og BFR fikk omtale både på NRK Østnytt og også i NRK Dagsrevyen ved to anledninger.

Først ute var imidlertid Østlendingen (10.04.2014), der artikkelen "-Ta lisens og våpen" spredde seg videre til en hel rekke med andre aviser (Nationen, Bygdeposten, Rana Blad osv.). Dagen etter så var TV2 ute med artikkelen "Skyt, Grav, Tie", en artikkel om det eksterme ulvehatermiljøet. Informasjonen i artikkelen hadde de fått fra BFR.

Så bestemte vi oss kjapt for å sette opp en stand i Elverum. Vi skulle egentlig ha vært der på GrundsetMartn, men fikk ikke til det, og i tillegg var det såpass mye trøkk om ulv i media, så vi tenkte det var en fin anledning til å komme ut blant folk. NRK omtalte bl.a. dette i artikkelen "Bygdefolk aksjonerer for rovdyr" (13.04.2014). Vi var også i et intervju med Ottadalsradioen og NRK Radio P1. I tillegg omtalte også Nationen  og Østlendingen (papirutgaven) saken. 

Leder for BFR, Lars-Erik Lie, opplevde å få både trakasseringstelefoner og trusselbrev i posten etter denne omtalen i media, og NRK omtalte saken både i Dagsrevyen og i Østnytt den 16.04.2014. Det var samme innslaget som ble vist begge steder.

Lørdag den 19.04.2014 gjennomførte vi vår stand i Elverum. Det hadde i tiden før vært store spekulasjoner på hva rovdyrmotstandermiljøet ville gjøre, og inne på lukkede FB-grupper gikk diskusjonene høyt om hvilken reaksjon de skulle vise på dette. Det ble bl.a. spekulert i at de skulle komme ned dit og vise ryggen til oss, eller på annet vis markere sin misnøye. Imidlertid fant de til slutt ut at det lureste var å holde seg unna, siden media var på plass der hele dagen. Vi vet imidlertid at flere av rovdyrmotstanderne patruljerte området gjennom hele dagen og fulgte med.
BYGDEFOLK FOR ROVDYR. Epost: post@bfrnorge.com Tlf: 942 99 980. Org. nr.: 998003024

Foto: Lars-Erik Lie
Foto: Lars-Erik Lie/Torbjørn Pehrsen
Foto: Tilman Wischuf
Bildet ovenfor er fra standen vi hadde i Elverum. Her er det NRK som intervjuer BFR sin leder.

Dagen i Elverum gikk veldig bra for oss, og allerede før standen åpnet så var Lars-Erik Lie intervjuet i radioen, NRK Hedmark. Det var journalister til stede fra både NRK, Østlendingen og Lokal-Avisa for Sør-Østerdal, og vi fikk massiv omtale, til stor misnøye på de lukkede rovdyrmotstandergruppene, som nå mente at BFR hadde media i "lomma", noe som vel neppe kan stemme da dette er de to eneste gangene vi har vært med på NRK Dagsrevyen. Østlendingen hadde også en artikkel ute (Bygdefolk for Rovdyr fikk nye medlemmer) og NRK skrev om oss på sine nettsider under tittelen "God stemning på ulvestand".

Kort oppsummert så ble standen i Elverum en suksess for oss. I timene mellom kl 10-13.30 så var det mye folk innom og vi signet inn mange nye medlemmer. I dagene i etterkant kom enda flere til, som reaksjon både på standen og ikke minst, mediaoppmerksomheten. Nå har det gått en ukes tid, og en oppsummering viser at effekten av dette ga BFR ca. 60 nye medlemmer totalt, noe vi sier oss veldig godt fornøyd med! Det er godt å se at også vi kommer til orde i media når det gjelder ulven!

Leder Lars-Erik Lie

Foto: Lars-Erik Lie
Foto: Ingunn Lund-Vang
Foto: Ingunn Lund-Vang
Foto: Bjarne Løkken